Merkez Cami Önü Park Projesi

Değişimin öncüsü, genç ve dinamik belediyeciliğin temsilcisi Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bir büyük projeye daha imza atıyor. Merkez Cami Önü Park Projesi kapsamında, ilçemizin önemli bölgelerinden biri olan Akçakoca Merkez Camii’nin çevresi temizleniyor, bu noktada geniş alanlar oluşturularak halkımıza tahsis ediliyor.

Akçakoca, Düzce’nin Misafir Odası Konumunda

Akçakoca’nın doğal güzellikleri ve turistik özellikleriyle Düzce’nin misafir odası konumunda olduğunun altını çizen Yemenici, projenin önemine vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akçakoca Merkez cami çevremizin ve kaymakamlığımızın etrafını temizleme, alanı tamamen insanımıza açacağımız meydan çalışmamız var. 1. Etabının ihalesini yapmıştık. Harıl harıl çalışıyoruz. Merkez camimizin önünde iki tane özel şahsa ait alan vardı. Önünde de jandarma, tarım kredi, sosyal güvenlik ve eski emniyet binamızın olduğu alanlardı bunlar. Bununla ilgili çalışmaları tamamladık. Tarım kredi ile SGK’yı yeni mahallede eski otogar alanımıza taşıdık. Şehri oraya kaydırmak istiyoruz çünkü şehir merkezimiz sıkıştı. Bu alanı tamamen meydan yapıyoruz. İçerisinde havuzların olduğu, oturma alanlarının olduğu bir alan olarak düzenliyoruz. Hemen kaymakamlığın üst tarafında ziraat bankası ile orman işletmesi var. İnşallah onları da oradan kaldıracağız. Ziraat bankası ile görüştük. Uzlaşma konusunda bir noktaya geldik. İnşallah yönetim kurulu kararı çıktıktan sonra da bu haberi kamuoyuyla paylaşırız. Ama genel müdürlük seviyesinde işi bitirdik diyebiliriz. Bu alanda yalnızca merkez camisi ile kaymakamlık kalacak. Onun dışındaki her yer insanlarımızın kullanımına açık olacak…”