12 Oca 2020

YENİ ARITMA TESİSİ DUALARLA HİZMETE GİRDİ.

“Akçakoca’da Su Çeşmeden İçilir” sloganı ile yeni arıtma suyu tesisi hizmete girdi.
Koçullu köyünde yapımı tamamlanan su arıtma tesisinin açılışı geniş katılım ile gerçekleşti. Açılışa Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca’da görev yapan eski belediye başkanları, ilçe belediye başkanları, muhtarlar ve çok sayıda halk katıldı. Tulum çalınıp horon tepilen açılışta mangal pişirilip davetlilere ikram edildi.
SU İLE İLGİLİ İŞİMİZ KALMADI
Su arıtma tesisi töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Okan Yanmaz su ile ilgili Akçakoca’da yapılacak iş kalmadığının müjdesini vererek; “Bu saatten itibaren Akçakoca’da su ile ilgili işimiz kalmadı. Biliyorsunuz bu suyun mazisi rahmetli babam Hüseyin Yanmaz’ın Başkanlık döneminde başladı. Sarıyayla Köyü’nün muhtarı Ali Cingirt Beyi ikna etti ve o başlangıçtan sonra Erol abi aşağıda eski arıtmanın olduğu yeri yaptırdı, ondan sonraki belediye başkanları o arıtma işleminin işi bitti ve Akçakoca’ya temiz suyu verdi. Daha sonraki belediye başkanlarımız büyük emekler sarf etti. Nazmi Çiloğlu Başkanımız Barajın yapılmasını sağladı.
Hatta onunla bizim karşılıklı rakip olduğumuz dönem içerisinde suyu yapamazsın diyordum. Kendisi niye diye sorduğunda, 200 Binin altındaki nüfusluk şehirlerde baraj yapılmıyordu. Nazmi başkanımız o dönemde 20 bin nüfusa kadar çektirdi ve verdiği sözü tuttu. Hikmet başkan da çok mücadele verdi, Cüneyt başkan da buranın başlangıcını attı ondan da Allah razı olsun. Bizler bu görevler için gelip geçiciyiz. Bizler birlik beraberlik içinde olup Akçakoca ve ilimiz için gerekeni yapmalıyız. Burayı yapan firma sahibi Abdullah Yıldız beye de teşekkür ediyorum. Dört dörtlük çalışma yapıldı. Bu suyun en büyük özelliği Ankaralılar İstanbullular buraya gelip bidon bidon suyu taşırlardı. Bizim gençliğimizi bilenler bilir, yazın özellikle sıraya girerlerdi. Bizler şunu asla unutmadığımızı bilmenizi isterim. Firma sahibi ile geldiğimizden beri bu kışın ortasında burayı mutlaka açalım dedim. Evlerde ne su içebiliyorduk, ne çamaşır yıkanıyordu. Burayı çarçabuk bitirilmesi için tüm gayreti sarf ettik. Protokollerin önünde genelde hazır su olur. Bizim protokol artık Akçakoca suyu içecek. İşte o protokole de ayrıca teşekkür ediyoruz. Değerli Annelerim bacılarım kardeşlerim, artık su bardaktan içilir” dedi.
“DÜZCE AKÇAKOCA’SIZ OLMAZ”
Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, arıtma tesisinin yapım çalışmalarının bir kısmında kendisinin de bulunduğunu söyleyerek; “Arıtma tesisi ve barajın hikayesinin bir kısmında bende vardım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Okan Beyi Cüneyt beyi ve emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum. Düzce Akçakoca’sız olmaz, Akçakoca Düzce’siz olmaz. Sel felaketinde Akçakoca’daydık. O dönemde sularda renk değişikliği olmuştu. Bundan sonra inşallah böyle bir değişiklik olmayacak. Ben Başkanımızı tebrik ediyorum ilk suyu kendisi içti. İnşallah bundan sonra Akçakoca’da hazır su içmeyeceğiz” dedi.
“BARAJI HEP BİRLİKTE YAPTIK”
Eski Bolu Milletvekili ve geçmiş dönem Belediye başkanlarından Nazmi Çiloğlu baraj çalışmalarında herkesin katkısı olduğunu söyleyerek; “94-99 yılları arasında milletvekilliğinden sonra ilçemizde Belediye Başkanı olmak nasip oldu. Burada açılışını yaptığımız bu bölgede arıtma tesisi Akçakoca suyunun bir bölümüdür. Önce baraj yapılıyor, sonra arıtma tesisi yapılıyor. İlçede hem depolar yapılıyor, hem de bütün içme suyu şebeke hattı değiştiriliyor. Bizim dönemdeki belediye meclis üyeleriyle belediye çalışanlarıyla o dönemin siyasi iktidarı ve halkımızla beraber yaptık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından emeği geçenlere plaket verildi.

Açılış kurdelesini protokol üyeleri hep birlikte kesti.