03 Oca 2020

YENİ ARITMA TESİSİ DEVREYE GİRDİ.

D.S.İ Genel Müdürlüğü tarafından yapımı devam etmekte olan Akçakoca Yeni içme suyu Arıtma tesisi performans testleri ve kontrolleri idaremize personel görevlendirmesi talebinde bulunulan 15.10.2019 tarihinde başlanmış olup 12.11.2019 tarihinde performans testleri tamamlanmıştır.
Tesisin devreye alınması için 14.11.2019 tarihinde tüm analizler yapılmak üzere idaremizce numuneler Düzce Toplum Sağlığına aldırılarak istanbul  1 nolu toplum Sağlığı Merkezi ve Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna gönderilmiştir.
Tahlil sonuçları 23.12.2019 tarihinde Akçakoca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğümüze Düzce Toplum Sağlığı yazısı ile insanı tüketim amaçlı sular yönetmeliğine uygun olduğu bildirilmiş 24.12.2019 tarihinde D.S.İ Genel Müdürlüğüne arıtma tesisinin devreye alınması için talep yazısı yazılmıştır.
Yüklenici firmanın arıtma tesisinin devreye alınabilmesi için elektrik aboneliğinin Akçakoca Belediyesi üzerine alınması talebi doğrultusunda 27.12.2019 tarihinde 50.000 Tl depozito yatırılarak tesisin elektrik aboneliği Akçakoca Belediyesine devir alınmıştır.
Yapılan çalışmalar sonrası tekrardan D.S.İ’nin geçici kabulü yapılmamış olan tesisin devreye alınabilmesi için idaremizden istediği taahhüt 30.12.2019 tarihinde verilmiş olup bugün itibari ile tesis yüklenici firmanın kontrolünde ve personelimiz nezaretinde devreye alınarak şebekeye su verilmeye başlanmıştır.
Bugün itibari ile şebekeye verilmesine başlanan arıtılmıs su depolarımızda ki mevcut suların tükenmesi ile birlikte vatandaşlarımız musluklardan temiz su kullanabilecektir.