17 Oca 2019

Tarihi Mahalle Derneği İlk Kongresini Gerçekleştirdi

Akçakoca Tarihi Mahalle Derneği olağan kongresi Yukarı Mahalle Camii Derneği kütüphane binasında gerçekleşti. Gerçekleşen kongreye Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’de katıldı.

Düzenlenen kongre saat 19.30 da saygı duruşu ile başladı.

Toplantının açılış konuşmasını mahalle pazarının kuruluşunda büyük emeği olan Gülten T. Özdeş yaptı. Divan başkanlığına Nurol Badanoz’un,katip üyeliğine Mehmet Koç’un seçilmesinin ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Faaliyet ve denetim raporlarının sunulmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarihi mahalle pazarının hızla büyüdüğünü istenilen hedefe emin adımlarla yürüldüğünü belirterek“Akçakoca’mızın turizmde amiral gemisi Ceneviz Kalemizin yanında, mahalle pazarımız da çok önemli bir yere geldi. Bu pazarın ünü ve önemi bir iki yıl içinde uygulayacağımız proje, 12 binanın restorasyonu ve kamunun satın alıp donatacağı 3 bina ile çok daha artarak bir marka olacaktır” diye ifade etti.