31 Tem 2019

T.O.B.B BAŞKANI M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU İLÇEYE GELDİ

Sel sonrası Akçakoca’ya gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, yetkililerle görüştü. Akçakoca Kaymakamlık toplantı salonun da Kaymakam Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Pazavant’tan sel felaketi ile bilgi alan Hisarcıklıoğlu, daha sonra selden etkilenen Değirmenağzı mevkiisine giderek zarar gören işletme sahipleri ile görüştü.

Ziyaret sonrası kısa bir açıklama yapan Hisarcıklıoğlu; “ 7 tane şehidimiz var. Allah makamlarını cennet etsin. Devletin burada kendi varlığını anında sel felaketi olduktan sonra kendisini göstermesinden dolayı bütün kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. Gerek devlet borçlarının gerek banka borçlarının ertelenmesi noktasında Ankara’da girişimlerde bulunacağız. Zaten devletimiz bunlardan haberdar. Bende Akçakoca’nın sıkıntılarını ileteceğim” diye ifade etti.

Sel felaketinden Akçakoca Belediyesinin büyük bir zarar gördüğünü dile getiren Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise, turizm sezonu ortası olması nedeniyle Akçakoca’nın çok büyük bir felaket atlattığını, otellerde rezervasyonların iptal edildiğini, ilçenin ıssız bir kente döndüğünü ve bir an önce gerekli yardımların yapılmasını istedi. Başkan Yanmaz, bu ekonomik durgunluğun sonuçlarının 2-3 ay sonra daha fazla hissettireceğini söyledi.