04 Eki 2018

SUNAY AKIN SÖYLEYİŞİSİYLE BİLİM ŞENLİĞİNE RENK KATTI

Akçakoca Belediyesi’nin düzenlediği ve iki gün boyunca devam eden Bilim Şenliği’nin son akşamında şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın bir söyleşi gerçekleştirdi.

Saat 21.00’de sahneye çıkan ünlü isim Sunay Akın izleyicilere keyifle dolu bir saat yaşattı. Yumuşak, lirik bir ses tonuyla günlük yaşamdan ilginç ayrıntılar, şaşırtıcı karşılaştırmalar yapan Sunay Akın, tarihte yaşanmış kimi olayları günlük dildeki kullanımlarını bozmadığı sözcüklerle sunarken, kendisini izleyenler tarafından ise bol alkış aldı.

Yakın tarihteki bazı önemli olayların araştırılmasına yönelik araştırma, çalışma ve kitaplarıyla son dönemin en ilgi çeken yazarlarından biri olan Sunay Akın’a Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici günün anısına plaket ve ilçenin yöresel ürünlerinden oluşan bir hediye sepeti takdim etti.