08 Oca 2018

SOKAK SAĞLILAŞTIRMA ÇALIŞMALARI BU YILDA DEVAM EDECEK

Akçakoca Belediyesi, kentin tarihi güzelliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla sürdürdüğü çalışmalar kapsamında İskele sokak, Misafir Sokak, Sandal Sokak, Liman sokak, M.Servet Bilge Sokakta, geçtiğimiz yıl sokak sağlıklaştırması çalışmalarını yürüttü.

Gerçekleşen sokak sağlıklaştırma projesi kapsamında, iş yerleri kentin tarihi yapısına uygun bir biçimde estetik kazandı. Bundan sonraki süreçte de gerçekleşecek olan cephe sağlıklaştırma çalışmaları ile işyerleri tarihi dokusuna uygun olarak yaşama uyarlanacak ve bu değerler gelecek nesillere taşınacak olup, bu şekilde ilçe turizmine katkı sağlanacaktır. Akçakoca’ya daha fazla hizmet getirmenin gayreti içerisinde olan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, kent ekonomisine canlılık katan turizme gerekli önemi verdiklerini belirterek, gerçekleşen proje kapsamında sokak sağlıklaştırma çalışmasını gerçekleştiriyoruz diye ifade etti.

Büyük bir potansiyeli içinde barındıran Akçakoca’nın, yapılacak olan çalışmalar ile ciddi bir yere geleceğini ifade eden Başkan Yemenici “İnşallah kısa bir süre sonra bitireceğimiz çalışmalar ile sokak ve caddelerimiz ihtişamlı kadim kent görünümüne kavuşacaktır” sözlerine yer verdi.