06 Kas 2017

Sarıyayla Nazmi Çiloğlu Barajı İsmi Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Akçakoca Belediye meclisinin 11.07.2016 tarihli ve 69 sayılı kararı ile baraja “Akçakoca Belediyesi Nazmi Çiloğlu Barajı” adı verilmişti. 01.11.2017 tarihinde gerçekleşen meclis toplantısında barajın bulunduğu yöreyle anılması amacıyla barajın adının “Akçakoca Belediyesi Sarıyayla Nazmi Çiloğlu Barajı” olarak değiştirilmesine karar verildi ve oy birliğiyle isim kabul edildi.

Konuyla ilgili Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici meclis toplantısında şu sözlere yer verdi “ Aylar önce Belediye meclisimiz tarafından bir isim koymuştuk, isim sadece Akçakoca Nazmi Çiloğlu barajı idi. Ancak daha sonra düşündük ve son kararımızı verdik. Oy birliği ile Sarıyayla Nazmi Çiloğlu barajı ismini koyarak barajın bulunduğu yerinde anılması için ismini yazdık” diye ifade etti.

Başkan Yemenici aynı zamanda baraj ve içme suyu arıtma tesisi hakkında bir bilgilendirmede de bulundu ve şu sözlere değindi “Akçakoca Belediyesi Sarıyayla Nazmi Çiloğlu Barajı ve İçme suyu Arıtma tesisimiz ile ilçemizin 2050 yılına kadar olan ihtiyacını karşılamak üzere yılda 5,05 milyon metreküp içme ve kullanma suyu arıtılacak. Arıtma tesisimizde çalışmalar hızla devam ediyor. Akçakoca’nın 2050 yılına kadar olan temiz içme suyu ihtiyacını ipotek altına alıyoruz. Barajımızda depolanan ham suyu arıtma tesisine iletecek 7 km’lik isale hattı, saniyede 302 litre su taşıma kapasitesi ile arıtma tesisine ileterek, günlük 26 bin metreküp arıtma kapasitesine sahip modern arıtma tesisi ile Akçakoca’ya dünya standartlarında temiz su sağlayacağız. Çok kısa zaman içinde musluklarımızdan içilebilir su akıtmak hedefimize ulaşmış olacağız. Herşey Akçakoca için ” dedi.