10 Eki 2017

Palamut Briç Festivalinin XI.si Gerçekleşti

Türkiye genelinde düzenlenen büyük turnuvalar arasında yer alan ve her yıl yüksek katılımlarla gerçekleşen Akçakoca Palamut Briç Turnuvasının 11. cisi yapıldı.
Akçakoca Belediye Başkanlığı sponsorluğunda gerçekleştirilen, Palamut Briç Festivali Otel Akçakoca’da düzenlendi.
Akçakoca’da düzenlenen Palamut Briç Federasyonuna 500 briç sporcusu katıldı. Program Federasyonun yönetim kurulu üyesi İbrahim Bilgin’in açılış konuşmasıyla başladı. Bilgin, organizasyonun gerçekleştirilmesinde başta Akçakoca Belediye Başkanlığına ve emeği geçen herkese verdikleri desteklerden ötürü teşekkür etti.
Turnuvaya katılan Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, yaptığı açıklamada ise, briç sporunun zeka geliştirici bir spor olduğunu belirtti. Düzenlenen yarışmaya katılımcıların yüksek oranda katkı sağladığını belirten Zorlu, “Burada 500’e yakın insan var. 50’si çocuk 450’si yetişkin. İnsanlar geliyorlar otellerde konaklıyorlar. Şehre bir canlılık katıyor, bu işe destek veren Akçakoca Belediyemize teşekkür ediyorum” dedi. Zorlu, bir zeka sporu olarak Federasyon bünyesinde devam ettirilen briç sporuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu “Son derece ciddi bir iş. Çok çok güzel analitik düşünmeye katkı sağlayan bir oyun. Kağıtla oynanıldığı için insanları tanımaya ve düşünce sistemini anlamaya davet ediyoruz. Bizim çalışmalarımız Türkiye çapına yayılıyor. Gençlere açılmaya çalışıyoruz. Üniversitede seçmeli ders olmasını istiyoruz. Avrupa Dünya şampiyonasını almaya çalışıyoruz memleketimize. Hem memleketimize hem de turizme tanıtım ve katkı sağlamaya çalışıyoruz. Akçakoca’da olmaktan da mutluluk duyuyoruz” sözlerine yer verdi.
Gerçekleşen konuşmaların ardından turnuvaya start verildi ve turnuvanın ikinci günü ödül töreni düzenlendi. Türkiye’nin farklı illerinden 500 yarışmacının katıldığı turnuvada genel sıralama da Serdar İnce ve İdris İrfan Doğan çifti birinci olurken, karışık 1 de Nadide Saltıel, İbrahim Aksoy, Senyor 1 de Coşkun Karadeniz, Ali Orhan Ekinci, Kadın 1 de Nihal Matracı, Dilek Kundakçı, Gençler 1 de Tolga Başat ve Uğur Avcılar çiftleri birinci oldu.
Yarışma sonunda katılımcılara ekmek arası palamut ikram edildi, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk, Türkiye Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu’ya plaket takdim etti. Başkan yardımcısı Ali Direk ayrıca, dereceye giren yarışmacılara altın ve yöresel ürünlerden oluşan hediye paketlerini sundu.