17 May 2019

HALK TERCİHİNİ YEŞİL ALANDAN YANA KULLANDI

Esentepe kordon bölgesinin yeşil alan olarak kalması için geçtiğimiz ay Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın talimatıyla gerçekleşen mini referandumun sonuçları açıklandı.

3 bin 822 kişinin oy kullandığı mini referandumda, vatandaşların ezici çoğunluğu, kordon bölgesinde yapılaşmaya HAYIR diyerek yeşil alan kalmasını istedi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve belediye yönetiminin kararı ile, 15 Nisan tarihinde başlayan ve geçtiğimiz günlerde tamamlanan mini referandum sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı.

Akçakoca Belediye Başkan yardımcısı Hakan Öztaş gözetiminde yapılan oy sayımında, Zabıta Müdürü Serdar İnan ve zabıta memurları hazır bulundu. 3 bin 822 oyun kullanıldığı mini referandumda, oylamaya katılan 3 bin 794 kişi Esentepe kordon bölgesinde yapılaşmaya hayır derken, 28 kişi ise ; oylamada kordon bölgesinde yapılaşmaya evet dedi.