16 May 2018

Ezgi Sertel’in Sunduğu Programda Akçakoca Rüzgarı Esti

Teve2 televizyonunda yayınlanan Ezgi Sertel’in sunduğu “Kadınlar Bilir” adlı programın canlı yayın konuğu; Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Tarihi Mahalle yöresel esnafı kadınları oldu.

Programa katılan tarihi mahalle yöresel esnaflarından Mihri’ye Tuncay ile Sündüz Badanoz, canlı yayında hazırladıkları mancarlı pide, melengüççeği tatlısı ve kaşık makarna ile ilgili; program sunucusu Ezgi Sertel’in sorularını yanıtladılar. Program esnasında Akçakoca’nın yöresel yemeklerinden oluşan üç çeşit lezzeti hazırlayarak ekran karşısında izleyenlere hem anlattılar hem de program sonunda sundular.

Programa Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’de konuk oldu. Program sunucusu Ezgi Sertel “ Akçakoca çok güzel bir ilçe Karadeniz’de bulunuyor, Düzce’nin ilçesi ve İstanbul’a çok yakın. Kısa mesafede günübirlik Akçakoca’ya gidebilirsiniz, çok şirin bir ilçe. Özellikle yaz ayları çok güzel geçiyor” dedi ve sözü Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye bıraktı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “ İlçemiz Ankara’nın ve İstanbul’un tam ortasında, ben hep şöyle tanımlıyorum, ilçe büyük bir pergel 250 km yarıçapı çizdiğimiz zaman yaklaşık 25 – 30 milyon nüfusa hitap ediyoruz. Bunun içerisinde Bursa’da var, üç başkent. Bu nüfusun yükünü çekebilen bir ilçe, tabi Akçakoca turizmin ilk başladığı yer. Ülkemizde Turizm Bakanlığı yokken, büyüklerimiz 1952 yılında Turizm Tanıtma Derneğini kurmuşlar. O günden bugüne Akçakoca’nın turizm alt yapısı her geçen gün basamak basamak yukarıya çıkmış. İlçemiz tarihi bir konuma sahip, aynı zamanda doğal güzellikleri olan, deniziyle kumuyla, falezleriyle gerçekten eşsiz güzelliğe sahip. Bizde Türkiye’deki turizm yükünü üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi ve Akçakoca’nın tüm özelliklerine tek tek değindi.

İki buçuk saat süren programın sonunda Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, program sunucusu Ezgi Sertel’e ilçenin yöresel ürünlerinden oluşan bir hediye sepeti takdim etti.