26 Kas 2018

Eller Kadına Değil Horona Kalksın

25 Kasım Kadına Şiddeti Önleme Günü, Akçakoca’da anlamlı bir etkinlik ile kutlandı. 7’den 70’e tüm Akçakocalılar, Akçakoca Belediyesi tarafından organize edilen “Eller Kadına Değil Horona Kalksın” etkinliğinde horon oynadılar.
Saat 13.30’da Fedai Karabıyık Parkı’nda bir araya gelen Akçakocalılar, bu anlamlı güne yakışan bir etkinliği hayata geçirirken, etkinlikte bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, her zaman söylediği bir sloganı yineleyerek “kadına kalkan eller kırılsın” dedi.
Kadına uygulanan şiddeti önlemenin yıl dönümünde Akçakoca’da bir etkinlik düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Yemenici “Akçakoca’da eller kadına değil horona kalkar” diye belirtti.
Etkinliğe kadınıyla erkeğiyle büyük bir katılımın olduğunu da söyleyen Yemenici, Akçakoca olarak kadına şiddete karşı böyle bir farkındalığı ortaya koymanın önemli olduğunu da sözlerine ekledi.
Başkan Yemenici, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“Kadına şiddet her toplumda maalesef var. Gelişmişinde de var geri toplumunda da var. Bununla mücadele etmek için toplumlar ve devletler çeşitli tedbirler alıyorlar ama burada asıl olarak zihin kodlarının değiştirilmesi lazım. Çünkü kadın anne, kadın eş, kadın evlat. Onun için kadına olan saygı kendimize olan saygıdır. Kadına karşı şiddet aslında topluma ve insanlığa ihanettir. Kadına kalkan eller kırılsın” sözlerine yer verdi.