03 Ağu 2017

DÜŞÜNEN, ÜRETEN VE BAŞARAN BELEDİYE

Önce insan ilkesiyle yaşamın her alanına dokunan çalışmalar yaparak ilçedeki yaşam kalitesini yükseltmeye çalışan Akçakoca Belediyesi, ilçeye yeni bir çehre kazandırmak ve hak ettiği konuma taşımak için mesai gözetmeksizin çalışmalarını sürdürmektedir. Düşünen, üreten ve başaran belediyecilik ilkesiyle yol alan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bir ilke daha imza attı ve ilçe genelinde sensörlü elektronik duba çalışmasını başlattı.
Akçakoca Belediyesi’nin hayata geçirdiği sensörlü elektronik dubalar ilk olarak çınar caddesine kuruldu ve hizmet vermeye başladı.
Akçakoca Belediyesi meclis kararı gereği yaz sezonunun başlaması ile birlikte belirli saatlerde araç trafiğine kapatılan Çınar caddesinin girişine elektronik dubalar yerleştirildi. Uzaktan kumanda yöntemi ile çalışan sensörlü elektronik dubalar sayesinde açma kapama işlemi daha rahat yapılabilecek.
Hayata geçirilen elektronik duba uygulamasının kent estetiğine katkı sağladığını ifade eden Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ilerleyen günlerde elektronik duba sayısının kentin birçok noktasında uygulanacağını ifade etti ve konuyla ilgili şu sözlere değindi “Yaz sezonu akşamlarında, Çınar caddesi trafiğe kapatılırken yeni uygulamamız sensörlü ve elektronik dubalarla kapatılacak. Kesintisiz yürüyüş akışını kesen kötü ve çirkin görüntüye neden olan zincir ve demir engeller artık kaldırılmıştır. Modern bir şehirde olması gereken her şey zaman içerisinde tek tek Akçakoca’da olacak ve uygulanacaktır” diye vurguladı.