05 Tem 2018

Denizcilik Ve Kabotaj Bayramı Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Akçakoca’da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramının 92. yılı hükümet konağı önünde ve barınak liman mevkiinde çeşitli tören ile etkinliklerle kutlandı.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 92. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, saat 16.00’da Hükümet Meydanı’nda çelenk sunum töreni ile gerçekleşti. Düzenlenen çelenk sunum törenine, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz ve daire amirleri katıldı.

İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk’ün çelenk sunumu sonrası yapılan saygı duruşu ve okunan İstiklal Marşı ile resmi tören sona erdi.

Hükümet konağı önünde gerçekleşen tören sonrası, iskeleye geçen ilçe protokol üyeleri ve katılımcılar, deniz şehitleri adına ruhları şadolsun temennisinde bulunarak iskeleden denize çelenk bıraktılar.

Yarışmalar öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Denizcilik ve Kabotaj bayramının adına yaraşır bir şekilde kutlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını, İlçe Spor müdürlüğü ile birlikte bu sene programa yeni yarışmalar ekleyerek uzun sürecek bir program hazırladıklarını ifade etti.

İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ise yaptığı konuşmada, Kabotaj hakkının alınmasının önemine, Akçakocalı kaptanların kurtuluş yılları zamanında İstanbul ve Rusya’dan Anadolu’ya silah sevkiyatı yaptıklarına ve onların anılarına Akçakoca’da bir anıt yapıldığına dikkat çekerek “Daha coşkulu kutlanması için Belediyemiz, Balıkçı kooperatifimiz, yelken kulübümüz, Gençlik spor ve Milli Eğitim müdürlüğümüze teşekkür ederim“ diye ifade etti.
Her yıldan farklı etkinliklerin programa alındığı görülen kutlamalarda yapılacak yarışmalara çok yoğun bir katılımın olduğu gözlendi. Para ödülü, kupa ve madalyaların verildiği yarışmalar çekişmeli ve zevkli geçti. Yarışmaların sonunda dereceye girenlere kupa ve madalyaları İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile ilçenin protokol mensupları tarafından verildi.