21 Mar 2018

Çanakkale Zaferi’nin 103.Yılı Anma Programı Gerçekleşti

Saat 10 : 30’da hükümet konağı önünde Atatürk büstüne çelenk sunma töreniyle başlayan program, saat 11 : 00’de öğretmenevi konferans salonunda Akçakoca Barbaros Anadolu Lisesinin hazırlayıp sunduğu etkinliklerle devam etti.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Özgür Üngüt, Siyasi Parti Başkanları ve Yöneticileri, Daire ve Okul müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile Şehit Yakınları ve öğrencilerin katıldığı Çanakkale Zaferi’nin 103. Yıl Dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinlikleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayla da devam etti. Gerçekleşen konuşmanın ardından “Çanakkale Geçilmez” konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödüller İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Özgür Üngüt tarafından sunuldu.

Çanakkale savaşları sürecini dramatize eden ve öğrenciler tarafından gerçekleşen oratoryo ile tören sona erdi. Salon girişinde, Çanakkale zaferini anlatan sergide programa katılanlar tarafından büyük ilgi gördü ve takdirle karşılandı.