28 Eyl 2017

Belediye Personeline Acil Durum Müdahale Eğitimi Verildi

Akçakoca Belediyesine bağlı bina/yapı/birimlerde çalışan personellerden görevlendirilen acil durumlarda görev yapacak yangın söndürme, kurtarma ve ilkyardım, sızıntı ekiplerinin görev ile sorumluluklarını kapsayan toplantı düzenlendi.
18 Haziran 2013 tarih ve 28681 sayılı işyerinde acil durumlar hakkında yönetmelik gereği, Akçakoca Belediyesi bünyesindeki bina/yapı/birimlerde acil sağlık ve itfaiye ekipleri alana ulaşıncaya kadar acil durumlarda arama, kurtarma, tahliye ve ilk yardım çalışmalarını yürütmek üzere personel görevlendirilmesi yapıldı.
Ana Hizmet Binası, Garaj Amirliği, Atıksu Arıtma-Mezbaha-Hayvan Barınağı – Katı Atık Aktarma Bölümü, Terminal Amirliği, Park ve Bahçeler Amirliği’nde çalışan personellerden ekip başı ve ekip personeli olmak üzere yangın söndürme, kurtarma – ilk yardım ve sızıntı ekipleri oluşturuldu.
Belediye meclis salonunda düzenlenen toplantıya ekiplerin sorumlulukları, ekipmanların nasıl kullanılacağı, kurtarma ve ilk yardımın nasıl gerçekleştirileceği, nelere dikkat edilmesi gerektiği konularında sivil savunma uzmanı ve işyeri hekimi tarafından personele eğitim verildi.