17 Nis 2019

BELEDİYE BAŞKANI OKAN YANMAZ’IN TURİZM HAFTASI MESAJI

Akçakoca Belediye Başkanı M.Okan Yanmaz Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yanmaz mesajında şu sözlere yer verdi “Dünyanın en önemli sektörlerinden biri olan turizm, bilgi ve iletişim çağının yaşandığı ve kültürel ilişkilerin ön plana çıktığı günümüzde ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra kültürlerin birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve evrensel anlamda barışın sağlanmasında önemli bir araçtır. Farklı kültürlerin, farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak eskisinden çok daha fazla önem kazanmıştır. Bu nedenle dünya ülkeleri turizm gelirlerinden daha fazla pay alabilmek ve sektörü daha çekici kılabilmek için yeni arayışlara yönelmektedir.

Bu bağlamda ; Ülkemizde hızla gelişen turizm sektöründe Akçakoca ilçemizin yeteri kadar pay alabilmesi, Turizm alanında hak ettiği noktaya gelebilmesi için yoğun bir gayret sarf edeceğiz. Akçakoca’mız deniz, doğa, kültür, inanç turizmi dâhil olmak üzere turizmin her boyutunu kucaklayan ilçelerden birisidir. Bu bağlamda, turizmin çeşitlendirilebilir anlamda çoğaltılması Akçakoca’mıza değer katacaktır. Doğal güzelliklere, kültürel zenginliklere, misafirperver ve cömert insanlara sahip olan Akçakoca ilçemiz önemli bir turizm potansiyeline sahiptir. Geçmişten günümüze ulaşan zenginlikleri ve güzellikleriyle turizm potansiyelini en iyi şekilde değerlendirerek ülke ve dünya turizminden hak ettiği payı alabilmek için her türlü gayreti göstereceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile turizm alanında tanıtımımızın daha etkin hale getirilmesinde ve daha ileriye götürülmesinde sektörün gelişimine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi temennisi ile Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye ifade etti.