19 Nis 2019

BELEDİYE BAŞKANI OKAN YANMAZ’IN BERAT KANDİLİ MESAJI

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, tüm İslam Aleminin kandilini kutladı.

Belediye Başkanı Okan Yanmaz mesajında şu sözlere yer verdi “Rahmet, bereket, ilim, kültür, paylaşma, yardımlaşma, sağlık, mükâfat ve Kur’an aylarından olan Berat Kandili, üç ayların sonuncusu Ramazan-ı Şerif’e yaklaştığımızın habercisi ve müjdesidir.

Milli ve manevi değerlerini her zaman ön planda tutan milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan kandil geceleri; insanları birbirlerine yaklaştıran, kaynaştıran, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularının ön plana çıktığı, dini duyguların yoğunlaştığı, ilahi rahmetin, bereketin dolup taştığı, merhamet ve hayır duygularının artarak, gönüllerin huzurla dolduğu önemli bir zaman dilimidir. İnsanların birbirine karşı daha hoşgörülü ve saygılı davrandığı bu müstesna günlerin, toplumumuzda var olan iç huzur ve birlikteliğini daha da pekiştireceğine inanıyorum. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalı, kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesine gayret göstermeli, büyüklerimizin ve dostlarımızın kandilleri tebrik edilerek, hayır duaları alınmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek üç aylar içerisinde yer alan bu günde; Değerli Akçakocalı hemşehrilerimin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini en samimi duygularımla tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmesini, mutluluk, sağlık ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum” diye belirtti.