12 Mar 2019

Başkan Yemenici’nin 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü Mesajı

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u anma günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi “Milletimizin milli ve manevi değerlerini yeni nesillere aktaran abide şahsiyetlerinden biri olan Mehmet Akif Ersoy, kurtuluş savaşının zor zamanlarında ecdadımıza umut ışığı olmuştur. O dönemin zor koşullarını düşünerek umudunu ve inancını kaybetmeyen Mehmet Akif Ersoy, milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdecisi olmuştur. Mehmet Akif ERSOY hayatı boyunca birlik ve beraberlik için çaba göstermiş yaşadığı mütevazi hayat ile de herkese örnek olmuştur öyle ki İstiklal Marşını, şiirlerini topladığı safahatına dahil etmemiş ve İstiklal Marşı Türk milletinin eseri olduğunu beyan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle, milli mücadele günlerinin heyecanını ve coşkusunu içinde taşıyan İstiklal Marşımızın, TBMM tarafından kabul edilişinin 98. yıl dönümünü kutluyor, milli mücadeleyi destanlaştıran büyük şair Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu cennet vatanı bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi rahmetle, saygıyla ve şükranla anıyorum” diye ifade etti.