26 Kas 2018

Başkan Yemenici “Kadına Kalkan Eller Kırılsın” Dedi

25 Kasım Kadına Şiddeti Önleme Günü etkinlikleri kapsamında, kadına dönük şiddet ve ayrımcılık konularına yönelik olarak, Akçakoca Belediyesi Meclis salonunda bir söyleşi düzenlendi.
Tüm Bel Sen Sendikası Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik saat 11.30’da başlarken, etkinliğe Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ile Ali Direk, belediye personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Etkinliğin açılış konuşmasını Tüm Bel Sen Akçakoca Belediyesi temsilcisi Fikret Önen yaptı. Önen, konuklara yönelik gerçekleştirdiği kısa hoşgeldiniz konuşmasının ardından 25 Kasım Uluslararası Kadına Şiddeti Önleme Günü’nün ortaya çıkmasına neden olan tarihi olayları anlattı. İşyeri sendika temsilcisi Önen’in ardından bir konuşma yapan belediye personeli Arzu Özdeş, üyesi olduğu sendika adına bir konuşma yaptı.
Özdeş konuşmasında ”Uluslararası hukukun bütün çabalarına rağmen, hem dünyada hem de ülkemizde çığ gibi büyüyen kadına yönelik şiddet, çağımızın bir utanç kaynağı olarak insanlık onurumuzu yaralıyor” dedi.
Özdeş’in ardından kürsüye davet edilen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise konukları selamlayarak başladığı konuşmasının başında kendisinin yaşadığı bir anısını anlattı. Konuşmasının devamında kadın ve erkeğin eşit olduğunu vurgulayan başkan Yemenici, son dönemde mavi ve pembe olarak ayrılan kadın ve erkek kimlikleri uygulamasının ortadan kalkmasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. Akçakoca Belediyesi olarak 25 Kasım’da “Eller kadına değil horona kalksın” temalı bir etkinlik düzenleyeceklerini de belirten Başkan Yemenici, ”İnşallah pazar günü hep birlikte horon oynayacağız” dedi.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “ Şunu çok açık bir şekilde buradan ifade ediyorum “Kadına kalkan eller kırılsın” dedi ve salonda alkış sesleri yükseldi.
Başkan Yemenici’den sonra bir konuşma yapan Tüm Bel Sen Genel Sekreteri Semra Kıratlı ise konuşmasına kadın mücadelesinin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini söyleyerek başladı. Kadınların en temel mücadele alanlarından birinin de şiddet olduğunu ifade eden Kıratlı, şiddetin son dönemde kadınla özdeşleşmiş bir duruma geldiğini söyledi.
Kıratlı, istatistiklere bakıldığında her geçen gün, her alanda kadına yönelik şiddetin devam ettiğinin görüldüğünü belirtirken, buna karşılık kadınların da bu alana dönük mücadelesinin güçlü bir şekilde devam ettiğini sözlerine ekledi.