20 Haz 2019

BAŞKAN YANMAZ EL İŞLERİ VE GİYİM KURSLARI SERGİSİNE KATILDI

Akçakoca Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Saat 14.00’te Belediye nikâh salonunda açılışı yapılan sergiye katılım oldukça yüksek olurken, geleneksel el sanatları ürünleri sergisi üç gün boyunca açık kalacak.

Saat 14.00’te Belediye nikâh salonunda gerçekleşen açılışa ; Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz, daire müdürleri ve protokol üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte açılışı gerçekleşen yıl sonu sergisinde konuklara kısa bir bilgilendirmede bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hasan Yalılı “2018-2019 eğitim öğretim döneminde müdürlük olarak 116 farklı alanda 348 kurs düzenleyerek 6.518 kişiye eğitim verdiklerine dikkat çekerek “ Bu sayılara göre Akçakoca Halk Eğitimi Merkezimizde kurslara katılım oranı Türkiye ortalamasının üç katından ve Avrupa ortalamasının iki katından daha fazladır.

Kurumsallaşma adına son 5 yılda Akçakoca ilçemizin tamamını kapsayacak şekilde ekip olarak çok çalıştık, devletin gülen yüzü ve çözüm üreten noktası olmayı kendimize temel prensip edinerek 5 yılda kursiyer sayımızı 2300’lü sayılardan 6500 sayılara çıkarmayı başardık. Az sonra açılışını yapacağımız sergimizde 8 farklı eğitim merkezindeki 18 adet mesleki ve teknik kurslarımıza katılan kursiyerlerimizin yıl boyunca, sabırla süren çalışmaları sonunda ürettikleri ürünleri izleyeceksiniz” diye ifade etti.

Gerçekleşen konuşmanın ardından İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve protokol mensupları açılış kurdelesini birlikte kestikten sonra birbirinden güzel ve ilgi çekici ürünlerin yer aldığı tüm el sanatları ile giyim kuşam stantlarını tek tek dolaşarak gerek kurs öğretmenlerinden gerekse kursiyerlerden çalışmalar hakkında bilgiler aldılar ve emeği geçen kursiyerleri tek tek kutladılar.