05 Eki 2017

Başkan Cüneyt Yemenici Pazaryerinde Vatandaşlara Aşure Dağıttı

Muharrem ayı münasebetiyle Akçakoca Belediyesi tarafından, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin döneminde gelenekselleşen aşure dağıtımının ilk adresi pazaryeri oldu. Yaklaşık 1500 kişilik aşureyi kendi elleriyle vatandaşlara dağıtan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici vatandaşların hayır dualarını aldı.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye eşi Nilay Koyuncu Yemenici, Belediye Başkan Yardımcısı Suat Madenci ve Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti.
Aşurenin geleneklerimizde önemli bir yer tuttuğuna da dikkat çeken Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici “Aşure hepimizin ortak değeri. Aşure birçok çeşidin bir araya gelmesiyle oluşan, çok lezzetli bir tatlıdır. Bu bizlere farklılıklarımızla beraber bir arada yaşama kültürünün lezzetini anımsatır.Vatandaşlarımıza aşure ikram ederek, paylaşmaya, hoşgörüye, birlik ve beraberliğe dikkat çekmek istiyoruz. Bu bereket ayının da inşallah tüm İslam alemine, ülkemize ve tüm insanlığa bereket getirmesini temenni ediyor ve hemşerilerimin Muharrem Ayını kutluyorum” sözlerine yer verdi.
Akçakoca Belediyesi pazaryeri ile başlayan aşure dağıtımına, Merkez cami ve Çuhallı Camiinde de önümüzdeki günlerde devam edecek.