18 Şub 2021

BASIN AÇIKLAMASI

Bazı yerel medya organlarında, geçmiş dönemde ihalesi gerçekleştirilen akaryakıt istasyonu arazisi ile alakalı ‘’Kamu zararı oluşturulmuştur.’’ algısı yapılarak ortaya atılan iddialar ile ilgili kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bu açıklamanın yapılması hâsıl olmuştur.
İlgili taşınmazın hukuka uygunluğu kamuoyu takdiri ile mahkemeye taşınmıştır. Yerel mahkeme Akçakoca Belediyesi lehine olumlu sonuçlanmıştır. İlgili karar daha sonra temyiz edilmiş, bu kez de Danıştay kararı onamıştır. Akçakoca Belediyesinin, ilgili taşınmazın ihalesini şeffaf ve yasalara uygun olarak yapmış olduğu bağımsız Türk Mahkemeleri tarafından kabul edilmiştir.
Akçakoca Belediyesi bundan sonraki süreçte tüm faaliyetlerini yine aynı titizlikle ve kamuoyunun yararına olacak şekilde gerçekleştirmeye devam edecektir.
Kurumumuzu hedef alan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını kamuoyuna saygıyla sunarız.

Akçakoca Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Birimi