02 Ağu 2019

BAKAN YARDIMCISI NADİR ALPASLAN TÜRKİYE’Yİ AKÇAKOCA’YA DAVET ETTİ

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alpaslan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Milletvekillerinin katılımları ile, Akçakoca’da yaşanan sel felaketinden olumsuz etkilenen turizmin yeniden canlandırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı.

Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde kurulan Akçakoca Turizm Platformu, Akçakoca’da bir basın açıklaması yaparak, tüm Türkiye’yi Akçakoca’nın yaralarını sarmaya ve tüm tatilcileri de Akçakoca’da tatil yapmaya davet etti.

#HaydeAkçakoca etiketiyle sosyal medyada tanıtım atağı yapan platform, slogan olarak da “Tatil Kısa, Akçakoca Yakın !” ifadelerini kullandı.

Saat 11.30’da Akçakoca’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekilleri Ayşe Keşir, Fahri Çakır ve Ümit Yılmaz, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’na İl protokolünden çok sayıda isim eşlik ederken, heyeti Akçakoca’da İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ile Belediye Başkan Yardımcıları Yüksel Yılmaz ile Hakan Öztaş, sivil toplum örgütleri, turizm işletme sahipleri ve çok sayıda protokol mensubu karşıladı.

Akçakoca’nın tarihi figürlerinin heykellerinin önünde yapılan ilk konuşmayı Düzce AK Parti Milletvekili Ayşe Keşir yaptı. Keşir, şu ifadeleri kullandı “Bir kampanyanın açılışı için buradayız. Akçakoca Karadeniz bölgesinin incisi. Turizm için burası çok kıymetli. Biz de tüm siyasi gömlekleri çıkarttık. Hepimiz siviliz bu gün. Akçakoca Turizm Platformu’nu kurduk. Bizim burada amacımız yaklaşan bayram tatili ve yaz sezonun bitimine kadar özellikle yakın havzamızdaki turizm potansiyelini harekete geçirmek. Akçakoca’nın hayata döndüğünü hayatın normal seyrinde gittiğini Türkiye’ye duyurmak. Onun için etiketle başladık; “HaydeAkçakoca” diye. Tek amacımız var; önümüzdeki 40 günlük sezonu Akçakoca esnafına dolu dolu yaşatmak” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı ise şunları söyledi “Bilindiği gibi 15 günlük kısa bir sürede Düzce’miz, Akçakoca’mız afetin yaralarını hızla sarıyor. Akçakoca’mızın bu güzel denizini, ülkemizin ilk mavi bayraklı plajlarını kısa zamanda temizlemeye başladık. Yüzmeye, denize girmeye hazır hale geldi. Akçakoca’mız İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında. 30 milyona hitap eden İstanbul ve Ankara’ya iki saatlik uzaktadır” diye ifade etti.

Son konuşmayı yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da şu ifadeleri kullandı “Yaşanan afetten dolayı etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun diliyorum. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Akçakoca, ülkemizin en müstesna ilçelerimizden bir tanesi. Bu ilçemizin turizmde beklenen noktaya gelmesi için, hak ettiği yere gelebilmesi için bir aradayız. Bu afetten sonra Akçakoca’nın tekrardan daha iyi hale gelmesi başta Valimiz, Milletvekilleri ve tüm Akçakocalılar, Düzceliler çok iyi bir platform oluşturdular. Akçakoca’nın ve Düzce’nin tanıtımı için bir araya geldiler” diye belirtti ve Bakan Yardımcısı Alpaslan, konuşmasının sonunda herkesi tatil için Akçakoca’ya davet etti.

Açık alanda yapılan konuşmaların ardından heyet ve beraberindekiler, Türkmen çadırı görünümlü mekana geçti.

Burada da Düzce MHP Milletvekili Ümit Yılmaz ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, birer konuşma yaparak turizme destek açıklamasında bulundu.