06 Ağu 2019

BAKAN YARDIMCISI BİRPINAR AKÇAKOCA’DAKİ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof Dr.Mehmet Emin Birpınar sel felaketinin yaşandığı Düzce’nin Akçakoca ilçesinde sahilde yapılan temizlik çalışmalarını inceledi.
Bakan Yardımcısı Birpınar’ın inceleme gezisine MHP Düzce Miletvekili Ümit Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Öztaş, AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu ile birlikte bakanlık yöneticileri eşlik etti.
18 Temmuz tarihinde yaşanan selin ardından Akçakoca sahillerinde sel sularının getirdiği kirlilikle mücadele edilirken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri sahil temizliği için bölgeye gönderildi. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar bölgeye gelerek yapılan çalışmaları inceledi.
Bakan Yardımcısı Birpınar, bölgenin tamamen temizlenmeden ekiplerin ayrılmayacağını söyleyerek “Akçakoca ve Düzce’de şiddetli yağıştan dolayı sel meydana gelmiştir. 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir, öncelikle Türkiye’nin ve bölgedeki vatandaşlarımızın başı sağ olsun. Bu inanılmaz bir yağıştı iklim değişiklikten kaynaklanan. 160 kilograma yakın metrekareye yağmur düştü. Bir senede oluşan yağış 1 saat içinde oluştu. Bu yağışlar ve beklenmedik hava olayları olmaya başladı. Bunun etkileri de hem turizme, hem hayvancılığa hem de tarıma ve altyapıya ciddi zararlar vermeye başladı. Bu süreç devam ediyor ve Doğu Karadeniz bölgesinde de aynı olaylar yaşanmıştır” diye ifade etti.