13 Haz 2018

Bakan Özlü’nün Teşrifleriyle Toplu Açılış Töreni Gerçekleşti

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü’nün katılımıyla, Akçakoca’da toplu açılış töreni gerçekleşti. Saat 14.00’te Hükümet konağı önünde gerçekleşen açılışa, Düzce milletvekili Fevai Arslan, İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve eşi Nilay Koyuncu Yemenici, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.
Başkan Yemenici yaptığı konuşmada, açılışı yapılacak olan Kent meydanı, Şehit Ercan Çelik spor kompleksi, İstiklal savaşı gurur meydanı, taksi durakları, yöresel ürün standlarının da içinde yer aldığı projeleri anlattı.
Daha sonra kürsüye çıkan Düzce milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’yi başarılarından dolayı tebrik etti. 24 Haziran seçimlerinde Akçakoca’dan daha fazla destek beklediklerini hatırlatarak konuşmasını sonlandırdı.
Son olarak kürsüye davet edilen Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr.Faruk Özlü ise şunları söyledi:
“Bugün açılışını yaptığımız tesislerin Akçakoca’ya hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel tesislerde emeği geçen bütün kardeşlerime tebriklerimi, teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Kent Meydanı ve İstiklal Meydanımızın, yöresel ürün stantlarımızın, taksi duraklarımızın açılışını yapacağız. Ayrıca 2016 yılının Ağustos Ayındaki Cerablus Harekâtı’nın ilk şehidi, hemşerimiz şehit Ercan Çelik’in adını verdiğimiz semt sahamızı açacağız. Bu vesileyle, şehidimize ve vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bizler bu tür tesislerle ve eserlerle, şehitlerimizin adlarını sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Batı Karadeniz’in incisi olarak gördüğümüz Akçakoca, her bakımdan büyük potansiyelleri olan bir ilçedir. Bu potansiyel sayesinde, Akçakoca’da gözle görülür bir değişim başlamıştır. Akçakoca kendi kabuğuna sığmayan, sürekli gelişmek ve büyümek isteyen bir ilçe konumuna yükselmiştir. Örneğin Akçakoca, yaz aylarında ve özellikle bayram tatillerinde kendi nüfusunun 3-4 katı misafir ağırlamıştır. Bu kadar büyük bir talebin üstesinden gelmek önemli bir başarıdır. Bu noktada bize düşen ödev bu göz bebeğimiz ilçemizi tüm dünyaya tanıtmak, ilçe ekonomisini daha da büyütmek için yeni projelere imza atmaktır. Gururla ifade etmek isterim ki, Akçakoca artık Türkiye markasıdır. Bütün işadamlarımızla, girişimcilerimizle, belediyemizle ve vatandaşlarımızla birlikte Akçakoca markasını yükseltmek için çalışmaya devam edeceğiz. Belediye hizmetlerimizde çağın gerektirdiği modern şehircilik anlayışını hayata geçireceğiz. Yapacağımız yatırımlarla Akçakoca’nın turizm, kültür, sanat, spor ve sanayi altyapısını güçlendireceğiz. Açılışını yaptığımız tesislerin, Düzce’mize ve Akçakoca’mıza hayırlı olmasını, ülkemize bereket getirmesini diliyorum. Bu eserlerin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı bulunan tüm kurumlarımıza ve tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tüm kardeşlerimin, yaklaşan Ramazan Bayramını şimdiden tebrik ediyorum” diye ifade etti ve gerçekleşen konuşmanın ardından tüm konuklarla beraber toplu açılış kurdelesi kesildi.