08 Ağu 2017

Bakan Eroğlu Akçakoca’da Gerçekleşecek Yatırımları da Belirtti

Akçakoca’daki yatırımlar; Baraj ve İçme Suyu Tesisleri 2018 yılı Nisan ayında hizmete girmiş olacak.
Bir dizi ziyaret ve 6 tesisin temel atma töreni için Düzce’ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Valilikte yaptığı konuşmada Akçakoca’ya ilişkin birçok vaatte bulundu. Bakan Eroğlu Akçakoca’da inşa edilen barajın önümüzdeki yıl Nisan ayında tamamlanacağı belirtti ve “Akçakoca’da baraj inşa ettik. Şimdi çok muhteşem bir İçmesuyu arıtma tesisi yapıyoruz. İshale hattı büyük ölçüde bitti. Önümüzdeki yıl Nisan ayına kadar tamamlanması talimatını verdik” diye konuştu.
AKÇAKOCA’YA MÜJDE YAĞDI
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Akçakoca’daki yatırımlar için şu bilgileri verdi “ Akçakoca ilçesine yıllık 5.05 Milyon metreküp İçme suyu sağlanacaktır. 7 kilometre uzunluğunda isale hattı inşa edilmiştir. Bugün temelini attığımız Akçakoca Barajı İçme suyu Arıtma Tesisinin kapasitesi günlük 26 bin metreküptür. Akçakoca ilçesine yıllık 5.05 Milyon Metreküp arıtılmış içme ve kullanma suyu sağlanacaktır. Akçakoca ilçesindeki mevcut su hazneleri ve içme suyu tesislerine ilişkin verilerin ve bakiye klor bilgilerinin kurulacak. Scada merkezinden izlenmesi ve kontrolü sağlanacaktır. 23 Ağustos 2017 tarihinde inşaat ihalesi gerçekleştirilecektir” dedi. Bakan Eroğlu Akçakoca Altunçay Barajı için de Kasım 2017 tarihinde inşaat ihalesinin yapılmasının planlandığını sözlerine ekledi. Bakan, Orhanlı, Haciz ve Sarma dereleri ıslah ikmallerinin de yapıldığını belirtti.
BAŞKAN YEMENİCİ 2018 YILININ YATIRIMLARIN HAYATA GEÇTİĞİ BİR YIL OLACAĞINI BELİRTTİ
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Düzce ziyaretlerinin verimli geçtiğini belirterek “ Akçakoca’mız bu ziyaretten ziyadesiyle mutlu olmuştur. Çünkü İçme suyu ve baraj konusunda önemli aşamalar kaydedildi. 2018 yılı yatırımların hayata geçtiği bir yıl olacaktır. Bu bakımdan Bakanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Bakan ziyaretleri Düzce Belediyesine ait Kültür Merkezi’nde 6 tesisin temel atma töreni ve Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtımı ile sona erdi.