10 Eki 2017

” Akçakoca’nın Dünü ve Bugünü” Konulu Fotoğraf Sergisinin Açılış Töreni Gerçekleşti

Akçakoca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Akçakoca’nın Dünü ve Bugünü konulu fotoğraf sergisi gerçekleşti.
Serginin açılışı Akçakoca Belediyesi’nin giriş katında yapıldı. Açılış törenine Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 1973 – 1977 yıllarında Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Özbakır, Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ile Ali Direk, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, CHP İlçe Başkanı Turan Güler, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Gerçekleşen serginin açılış konuşmasını Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici yaptı. Başkan Yemenici konuşmasında şu sözlere değindi “ Fotoğraflarımız 3 gün boyunca kalacak ve daha sonrasında da ana amfide sergileyeceğiz. Hemşerilerimiz Akçakoca’nın nereden nereye geldiğini de görecekler. Bu sergi çok arzu ettiğim bir çalışmaydı, bulduğumuz tüm fotoğraflarımızla bugünkü versiyonlarıyla birazdan bir sergi açılışı gerçekleştireceğiz. Burada önemli katkı sunanlar var, özellikle bu noktada Foto Oktay bize çok destek verdi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum ve bu fotoğrafları bizlere ulaştıran vatandaşlarımıza da çok çok teşekkür ediyorum. Teması şu, geçmişte 1940 – 1950 -1960 hangi tarihte çekildiyse fotoğraf, aynı noktadan bugün Akçakoca’yı fotoğrafladık, kareledik ve nereden nereye gelmiş. Tabi bu fotoğraf sergimizle beraber, Yukarı Mahalleyi biliyorsunuz çok farklı noktaya getirmek için adımlar atıyoruz. Oranın marka tescili gerçekleştirirdik, Yukarı Mahalle artık marka tescili olarak artık Akçakoca Belediyesi’nin. Marka tescilinin birazdan devri olacak ve onun sonrasında sergimizin kurdelesini keseceğiz. Sergimizi inşallah beğenirsiniz, bu sergiyi ilerleyen süreçte daha da farklı boyuta taşıyacağız. Katılımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.
Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin gerçekleştirdiği konuşma sonrası; Patent ve Marka Danışmanı İbrahim Köksal tarafından, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’ye, Akçakoca Tarihi Mahalle Pazarının Korunması ve Marka Tescil belgesi takdim edildi.
Marka Tescil Belgesi takdimi sonrası Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, 1973 – 1977 yıllarında Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Özbakır, Belediye Başkan Yardımcıları Suat Madenci ile Ali Direk, İlçe Müftüsü Mehmet Taşçı ve CHP İlçe Başkanı Turan Güler tarafından sergisinin açılış kurdelesi kesildi.
Açılış sonrası tüm fotoğraflar ziyaretçiler tarafından ilgiyle tek tek gezildi ve incelendi.