14 Kas 2017

Akçakocalıya İş Kapısı Olacak OSB Resmen Onaylandı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü “Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” kurulduğunu açıkladı. Kuruluş çalışmaları yaklaşık 3 yıl süren ve binlerce Akçakocalıya iş kapısı olacak OSB resmen onaylandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Özlü, 88,5 hektar büyüklüğündeki Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Uzundere, Çayırlık, Hacıtaş ve İskele mevkilerindeki alanda kurulduğunu belirtti. Bakan Özlü, OSB’nin kurucu ortaklarını; % 33 katılım payı ve 5 üye ile Düzce İl Özel İdaresi, % 27 katılım payı ve 4 üye ile Akçakoca Belediyesi, % 40 katılım payı oranı ve 6 üye ile Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odasının oluşturduğunu kaydetti.

Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB’de; ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, başka yerde sınıflandırılmamış makine ve ekipman imalatı, motorlu kara taşıtı, treyler(römork) ve yarı treyler(yarı römork) imalatı, diğer ulaşım araçlarının imalatı ile her türlü demir, çelik ve metal ürünleri yer alacak.

Bakan Özlü, Düzce’yi demir çelik sektöründe söz sahibi yapacak olan Akçakoca organize sanayi Bölgesi’nin, Türkiye’nin 305’inci OSB’si olduğunu söyledi.

Akçakoca Demir Çelik İhtisas OSB’nin Akçakoca sanayisini canlandıracağının altını çizen Bakan Özlü, OSB’nin tam kapasite ile faaliyete geçmesiyle birlikte önümüzdeki süreçte yaklaşık 3.000 kişiye istihdam imkânı sağlanacağı da söyledi.

Konuyla ilgili Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’de “ En son Sayın Bakanımızın elektronik imzası ile Akçakoca OSB resmen kurulmuştur. İlçemiz için en önemli konu olan işsizliği önleme adına yaptığımız bu çalışma Akçakoca’mıza hayırlı olsun. Başta Bakanımız Sayın Dr. Faruk Özlü bey, Düzce Milletvekillerimize, Ak Parti İl Başkanımıza ve tüm bürokratlarımıza en çokta desteğini esirgemeyen aziz hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerine yer verdi.