16 May 2018

Akçakoca Melegüççeği Güzellik Yarışması Yapıldı

Akçakoca’nın tarihi özellikleriyle bilinen Yukarı mahallede gerçekleştirilen “Mahallede Şenlik Var” isimli 2 günlük tanıtım ve şenlik programının ilk gününde “melengüççeği tatlısı güzelleri ve yakışıklıları” seçildi.

Saat 17.00’de başlayan güzellik yarışmasına 11 kadın ve 10 erkek yarışmacı katılırken, tarihi mahallede gerçekleşen yarışmayı ise emekli eğitimci ve gazeteci Özdal Alas sundu.

Mahalle şenliklerini organize eden komitenin başkanı olan Gülten Tekin Özdeş ve Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin yaptığı konuşmanın ardından güzellik yarışması adayları tek tek podyuma çağrıldı.

Mahalle şenliklerini organize eden komitenin başkanı olan Gülten Tekin Özdeş’in gerçekleştirdiği konuşmanın ardından, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici bir konuşma gerçekleştirdi ve yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi “Yukarı mahalle benim en çok heyecanlandığım ve büyük destek verdiğim projelerden bir tanesidir. Mahalle unutulmuştu, “kuş uçmaz kervan geçmez” bir yerdi. Tabi içinde bulunduğumuz alan Yukarı mahalle ile ilave bu üç mahallemiz kentsel sit alanı içerisinde olan mahallemiz ve 140’a yakında tescilli binalarımızın bulunduğu bir alan. En büyük heyecanımız, en büyük hayalimiz, bizim de vaadimizde bu alandaki bütün binaları birer birer restore edeceğiz. Hayata kazandıracağız ve onlara bir fonksiyon vereceğiz. Turizme hizmet etmesi noktasın da destek olacağız. Allah’a hamd olsun sözlerimizi tutmuş olmanın da büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. İşte birer birer bugün yıkıldı yıkılacak dediğimiz, hemen cumhuriyet caddesi üzerindeki ile az ilerdeki binamızı tamamladık. Camimizin yanında inşallah bir binamızı üniversitemize tahsis ettik ki, kamu kurumlarının bu alana gelmesi, diğer binaların da restore edilmesi noktasında önemli bir ivme kazandırılacaktır. Bugün içinde bulunduğumuz bu mahalle esnafıyla beraber kadın istihdamının en güzel örneklerinden bir tanesidir. Sivil toplumla kamunun en örnek buluşma noktasıdır burası. Emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Gerçekleşen konuşmaların ardından güzellik yarışması adayları tek tek podyuma çağrıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak ve 5 üyeden oluşan jüri, güzel ve yakışıklı adayların her birine puan verdi.

Yarışma sonunda Akçakoca melengüççeği güzeli olarak Figen Sezgin seçilirken, Melengüççeği yakışıklısı olarak da Uğur Özkan seçildi.