08 Oca 2019

Akçakoca Cittaslow Yolunda” İsimli Proje Mali Destek Ald

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı Kapsamında hazırlanan “ Akçakoca Cittaslow Yolunda” isimli proje mali destek almaya hak kazanmıştır. Bu kapsamda Akçakoca’nın “Uluslararası bir standart” olan Cittaslow olabilmesi için bir çalışma başlatılmıştır. Bu çalışma çerçevesinde 28 Kasım 2018 tarihte yapılan açılış toplantısının ardından, Belediye Meclis salonunda kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Belediye Meclis salonunda yapılan Cittaslow çalışmaları kapanış toplantısında MARKA’nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) yapılacak çalışmalar için verilecek destekleri onayladığı ifade edildi.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici gerçekleştirdiği konuşmada “Başvuru dosyamız tamamlandı, MARKA desteği onaylandı. Artık projeyi yürütme zamanı. Akçakoca bu projeyle çok büyük bir atılım yapacak” diye belirtti.

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin konuşmasının ardından Cittaslow Türkiye Teknik koordinatörü Sayın Bülent Köstem ; 72 kriteri yerine getirmekte büyük yol alan Akçakoca Belediyesi’nin MARKA tarafından verilen kredileri almaya hak kazandığı ve çalışmalara bundan sonra daha büyük hız verileceğini ifade etti, sunum eşliğinde Cittaslow hakkında bilgi verdi.