15 Ağu 2019

65.HÜKÜMETİN BAŞBAKANI BİNALİ YILDIRIM AKÇAKOCA BELEDİYESİNİ ZİYARET ETTİ

Akçakoca’yı ziyaret eden 65. Hükümetin Başbakanı Binali Yıldırım, ziyaretinin ikinci günü beraberindeki heyetle birlikte Abant Kahvecinde kahvaltı yaptı. Gerçekleşen kahvaltıya Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, AK Parti ve MHP il ve ilçe yöneticileri, protokol mensupları katıldı.
Gerçekleşen kahvaltının ardından 65. Hükümetin Başbakanı Binali Yıldırım, Akçakoca Belediyesi’ni ziyaret etti. Kalabalık bir grup tarafından Belediye Başkanlık girişinde karşılandı ve alkışlar arasında makama geçti.
Günün anısına Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, 65.Hükümetin Başbakanı Binali Yıldırım’a Hz.Ömer kılıcı takdim etti.
65.Hükümetin Başbakanı Binali Yıldırım, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’dan 18 Temmuz’da meydana gelen sel ve su baskınları ile detaylı bilgiler aldı. Başkan Yanmaz hazırladığı dosyayı Yıldırım’a verdi.
Ziyaretin ardından çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Binali Yıldırım, yaraların tamamen sarılacağını işaret ederek “Biliyorsunuz bayramın ikinci günü daha önce söz verdiğimiz gibi Akçakoca’ya geldik. Akçakoca’da vatandaşlarımızla hem bayramlaştık, hem de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Hatta 20 gün önce yaşanan sel felaketinde ciddi anamda hasar gören Uğurlu ve Esmahanım köylerine gittik. Akçakoca merkezde cami altında ki esnafla bir araya geldik. Caddelerde beraber vatandaşlarımızla sohbet ettik. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız milletvekillerimizden teşkilatlarımızdan kapsamlı bir şekilde bilgiler aldık. Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren yapılan bütün çalışmaları anlattılar. Bundan sonra ki ihtiyaçlarını, beklentilerini ilettiler. Yaraların sarıldığını görüyoruz. İşlerin yapıldığını görüyoruz. Bu gelişimizin asıl nedeni buranın turizmden sezon dolayısı ile olumsuz etkilenmesini en asgari düzeye indirecek bir çalışmadır. Bu inisiyatifi başlatan Düzce milletvekillerimiz oldu. Bizde onların bu çağrısına uyarak buraya geldik. Bu çalışmanın bir parçası olmak istedik. Bundan ziyadesi ile memnun olduk. Düzce halkı, Akçakoca halkı bizi bağrına bastı. Sıcak bir karşılama yaptılar. Çok teşekkür ediyorum. Devletin imkan ve kabiliyetleri çerçevesinde bütün bunlar yapılacaktır. Kimsenin endişe etmesine mahal yok. Ülkemiz ve devletimiz güçlüdür. İlk baştan beri Düzce Belediyesi ve Akçakoca Belediyesi’ne lojistik ve araç desteğini veriyoruz. Güzel hatıralarla Akçakoca’dan ayrılıyorum” diye konuştu.