31 Eki 2017

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Töreni ve Kutlamaları Gerçekleştirildi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çelenk sunma töreni 28 Ekim Cumartesi günü Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk Kaymakamlık çelengini ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici Belediye çelengini, Atatürk büstüne sundular. Çelenk sunumu sonrası 1 dakikalık saygı duruşu ile ardından istiklal marşı okundu ve cumhuriyet meydanındaki tören sona erdi.

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ise 29 Ekim Pazar günü ilk bayram tebrik programı Kaymakamlık’ta gerçekleşti. Saat 09.30’da Kaymakamlık tarafından kamu kurum temsilcileri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin tebrikleri kabul edilirken, makam odasında başlayan kabuller sonrasında toplantı salonunda bir araya gelindi. Burada bir süre günün anlam ve önemine yönelik yapılan sohbetlerin ardından heyet hep birlikte Cumhuriyet Bayramı programının gerçekleşeceği Kapalı Spor Salonuna geçti.

Kapalı spor salonunda gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kutlamalar saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Program, İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk’ün günün anlam ve önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. Gerçekleşen konuşmanın ardından, Kaymakam Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Kutlamalar, Karadeniz halk oyunları topluluklarının folklör gösterileri, şiirlerin okunması ve kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüller verilmesiyle devam etti. Düzenlenen kutlama programı son olarak öğretmenlerin düzenlediği halk müziği konseriyle sona erdi.