Uyarı

JFolder: :files: Yol bir klasör değil. Yol: /home/akcbel/public_html/belediye/images/ ×

Bilgilendirme

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/

CENEVİZ KALESİ

Tarihi Ceneviz kalesi Akçakoca’nın batısında, ilçe merkezine 2 km mesafededir. 4 haçlı seferleri için Venedik gemileri ile İstanbul’a gelen ve çoğunluğu Latin olan Haçlı ordusu konuk olarak geldiği İstanbul’u zapt ederek 1204 yılından 1261 yılına kadar süren Latin imparatorluğu döneminde Karadeniz Kıyıların da imparatorluk kurarlar. Ceneviz kalesi bu dönemden kalmıştır. Moloz taşlarla inşa edilmiş olan kalenin, kara tarafından giriş kapısı ve yanında yüksek bir kulesi bulunmaktadır. Kale avlusu içerisinde günümüzde dilek kuyusu olarak bilinen 5.30 metre çapında o dönemde su ihtiyacını karşılayan su sarnıcı bulunmaktadır. Akçakoca’nın simgesi haline gelen Ceneviz kalesi,’’ Ceneviz Ticaret yolun da Akdeniz’den Karadeniz’e kadar Kale ve surlu Yerleşimleri’’ adıyla 15.04.2013 tarihinde UNESKO Dünya Mirası Geçici listesine adını yazdırmış olup, restorasyon çalışmalarına başlanmıştır.

{gallery}/gezilecekyerler/ceneviz-kalesi/{/gallery}